Vannprosjekt i Samaliya /Uganda | Sosialt Ansvar | SKG - Spesialister innen profilert emballasje
  • Sosialt ansvar

Rent vann for landsbyen i Afrika

«Be the change. Every drop counts» er mottoet til årets FN-vanndag. Vikram Gupta er en slik ildsjel som tar grep og forandrer. Han leder privat et vannprosjekt i Uganda/Afrika med midler han samler inn i Norge. SKG er fadder til et av vann-prosjektene i Samaliya. Der er det blitt bygget et vannrensesystem som forsyner en hel landsby med rent vann der de bor.

Vannprosjektet i Samaliya / Uganda

I Januar 2023 ble den nye brønnen i Samaliya ferdig. Nå renner frisk og klart vann fra et rensende vannsystem midt i byen. Rent vann er nå tilgjengelig for alle landsbyboerne rett i nærheten uten lange gangavstander.

Min venn Amit og selskapet SKG finansierte hele vannprosjektet i landsbyen Samaliya i Uganda nå i januar. Landsbyboerne er så glade og dette vil helt sikkert heve levestandarden i denne bygda.

Vikram Gupta, Leder sitt eget private vannprosjekt Uganda

Før var drikkevannskilden et åpent og forurenset vannhull lengre unna som menneskene delte med dyr.

Vannprosjekt i Samaliya /Uganda | Sosialt Ansvar | SKG - Spesialister innen profilert emballasje
FØR: Åpen vannkilde

Det er erstattet av et enkelt, lukket vannsystem med rent vann til tapping. Tiden brukt på å skaffe vann kan nå brukes på å la barn være barn, skolegang, utdanning, eller enklere skape et livsgrunnlag. Slik blir det mindre sykdommer, mer effektiv utdanning for barna og inntektsgivende arbeid for de voksne.

Kanskje fattigdommen vil minke på lengre sikt av slike prosjekter, fordi barna vil bruke mer tid på skolen i stedet for å bekjempe døden i sengene sine pga sykdom.

Vikram Gupta, om sitt aller første vannprosjekt i Kazimba/Uganda

Prisen for et bedre liv til en hel landsby er forholdsvis liten. Vi formidler gjerne kontakten til Vikram for andre bedrifter og privatpseroner som ønsker å bidra til en så grunnleggende viktig sak for helse og utvikling.

#WorldWaterDay#WaterAction#Bethechange#vanndagen2023#Vannhandling#samfunnsansvar